Mihai Gheza, CEO și Co-Fondator al Machinations, o firmă care a pus pe piață una dintre cele mai inovative soluții pentru industria jocurilor, o companie de software născută în cloud cu zeci de mii de utilizatori din toata lumea.

Machinations este o platformă de game design, browser-based în care userii pot modela orice fel de sistem, oricât de complex într-o diagramă interactivă. Componentele diagramelor sunt concepute pentru a reprezenta mecanici de joc într-un mod accesibil, dar care totuși păstrează caracteristicile structurale și dinamicitatea jocurilor pe care le reprezintă. Mai mult de atât, diagramele sunt “vii”, sistemele pot fi testate și vizualizate într-un mod interactiv, animat. Bazat pe aceasta diagramă, userii pot simula rezultate multiple, le pot plota și apoi balansa economia întregului joc.” Machinations a câștigat premiul în valoare de 125,000 de euro de la How-to-Web de anul trecut și a luat finanțări totale de circa 1 Milion de Euro, având în portofoliul de utilizatori dezvoltatori din toate marile studiouri, dar și Universități și studiouri mici, numite “Indy”. Odată cu finantarile pe care le-au primit, își planifică accelerarea expansiunii la nivel global.

Vom încerca să aflăm cum a ajuns până în acest punct Mihai Gheza împreuna cu Machinations, pe ce se bazeaza și cui se adresează soluțiile dezvoltate și cum poate inspira și alți entuziaști să își pornească o afacere… GLOBALA.